Valkas novada Kārķu pag. | Aicina Kārķos izbaudīt svētku sajūtu Ziemassvētku tirdziņā “Dabas bode”

Datums: 
14. Decembris, 2019
Reģions: 
Vieta: 
Kārķu Tautas nams
Nozare: 

Sestdien, 14. decembrī no saules lēkta līdz saulei zenītā (no 8.54 līdz pulksten 12.00) Kārķos notiks Ziemassvētku tirdziņš. Lauku gardumi, amatnieku izstrādājumi, uz ugunskura ceptas pankūciņas, Lēdiju skolas buduārā iespēja mazām un lielām lēdijām apgūt svētku pucēšanās noslēpumus, zvēru eglītes pušķošana pie Zvēru kafejnīcas un citas aizraujošas aktivitātes ļaus ikvienam Kārķos izbaudīt īstu svētku sajūtu.
Šogad “Dabas bode” notiks septīto reizi. Aicinām piedalīties Kārķu pagasta, Valkas novada, kā arī kaimiņu novadu zemniekus, mājražotājus, amatniekus un visus, kuriem ir ko piedāvāt Ziemassvētku galdam un Ziemassvētku priekam. Visas pasākuma aktivitātes būs vērstas, lai ikviens ar ģimeni, radiem un draugiem pavadītu svētku sajūtām piepildītu dienu Kārķos.
Pulksten 9.30 darbu uzsāks Mazo lēdiju skolas buduārs Džeinas Orskas vadībā un mākslas studentes Marijas Rozes portretu darbnīciņa, kur ikvienam būs iespēja pasūtīt savu portretu, kā arī iecerētas vairākas interesantas Valkas novada mazpulcēnu radošās darbnīcas, piemēram eko rotājumu darināšana Zvēru eglītei u.c.
Pirmo reizi Kārķos eksperimentālās saimniecība “Silkalni” īpašnieki Anna Linerte un Gvido Sīka piedāvās nobaudīt uz ugunskura ceptas pankūkas. Pulksten 11.30 laimīgo pircēju izloze. Īpaši tiem, kuri braukuši no tālākām vietām, un Kārķos nav būts, piedāvāsim iegriezties baznīcā, kura visu pasākumu laiku būs atvērta un arī tajā skanēs svētku noskaņu mūzika. Kad saule būs zenītā (apmēram ap pulksten 12.00) un Dabas bode būs slēgta, visus interesentus aicināsim uz Lustiņdruvu uz Zvēru Kafejnīcu, kur visi kopā izrotāsim eglīti un aiznesīsim zvēriem cienestu. Lai eko eglītei sarūpētu rotas un zvēriem cienastu, pie Dabas bodes tautas nama pagalmā būs novietotas kamaniņas ar lādi, kurās aicinām, nākot uz tirdziņu līdzi paņemt kādu burkānu, bieti, riekstus, sēkliņas vai kādu citu kārumu meža iemītniekiem.
Tirdziņā svētku sajūtu kuplinās Kārķu tautas nama kapelas “Senās skaņās” muzicēšana. Brauciet, lidojiet, nāciet, slēpojiet, nūjojiet – būsiet mīļi gaidīti izbaudīt skaistu dienu Kārķos!

Pārdevējus lūdzam pieteikties līdz 13. decembrim, jo interese ir liela, lai varam sarūpēt nepieciešamo galdu daudzumu.
Informāciju sagatavoja:
Sandra Pilskalne (mob. tālr. 26068289)

Kontaktinformācija: 
Sandra Pilskalne, t.26391447 ; 26068289, pilskalne@inbox.lv
Reģions filtram: