Koknese | Sama modināšanas svētki

Datums: 
19. Maijs, 2018
Vieta: 
Kokneses estrāde Koknese Kokneses novads LV-5113
Nozare: 

Kokneses parkā tiksimies Sama modināšanas svētkos!

Tuvojas ziedošais maijs, kad laiks modināt Daugavas dižo iemītnieku Samu ar krāšņiem pasākumiem, uzburot senās Hanzas laika noskaņu, ciemos sagaidītiem draugiem, Tvīda braucēju velosipēdu zvaniņu skaņām un atklāt jauno tūrisma sezonu Kokneses novadā. 19. maijā tiksimies Sama modināšanas svētkos!

Svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parkā ielās, bet Kokneses parks būs galvenā svētku mājvieta. Kokneses novada dome pirms gada uzsāka kopīgu sadarbības projektu tūrisma pakalpojumu attīstībā ar Jēkabpils pašvaldību un divām Lietuvas pašvaldībām Pluņģi un Rokišķiem. Turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību, amatnieku tirdziņā līdzās vietējiem amatniekiem sastapsim sava amata meistarus no Pluņģes, Rokišķiem un Jēkabpils, bet laukumiņā pie „Fauna galvas” un pie skulptūras „Mūžībai” dienas pirmajā pusē koncertēs mūsu novada pašdarbnieki un viesu kolektīvi no Lietuvas un Krustpils. Mūsu jauno paaudzi svētkos gaidīs piepūšamās atrakcijas un citas sportiskas un radošas aktivitātes.

Retro tērpu un velosipēdu parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens pulksten 12 sāksies Blaumaņa laukumā (reģistrēšanās braucienam no plkst. 11.00), bet noslēgsies Kokneses parkā pie skulptūras „Mūžībai”, kad būs īstais brīdis pamodināt galveno svētku gaviļnieku. Svētku laikā būs iespējams vizināties ar SIA "Impresso" elektromobili.

Kokneses parkā ar dažādām aktivitātēm būs „apdzīvots” katrs stūrītis, tāpat būs iespēja gardi pamieloties ar SIA „Kūpiņsala” vārīto sama zupu, biedrības „Baltaine” Radošās mājas saimnieces gādās par sava kulinārā mantojuma piedāvājumu, darbosies vietējie ēdināšanas uzņēmumi. Par neatņemamu svētku sastāvdaļu kļuvis Mūku futbols ar uzticīgo līdzjutēju pulku, un tā būs arī šajā reizē.

19. maijs ir Starptautiskā Hanzas diena, tāpēc arī Kokneses parkā mājos viduslaiku noskaņa gluži kā mazā Livonijas pilsētiņā, kuru radīs vēstures rekonstrukcijas klubs "Rodenpoys" no Ropažiem.

Pulksten 20 pie skulptūras „Mūžībai” sāksies Nepieradinātā Folka Orķestra koncerts „Septītais kontinents”, bet pēc koncerta varēs noskatīties vēsturisko filmu „Baltu ciltis”. Lai Sams būtu godam sumināts, Kokneses parkā pie skulptūras „Mūžībai” zaļumballi spēlēs grupa „Netīšām blice”.

Tirgotājiem lūgums pavasara gadatirgum pieteikties, zvanot pa tālr. 28355381 vai rakstot uz e-pastu: dace. svetina@koknese.lv

Plašāka informācija par pasākumu: www.koknese.lv vai www.visitkoknese.lv

Kontaktinformācija: 
Svētiņa, 28355381, svetina@koknese.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
gadatirgus_afisa_skatit1.jpg242.23 KB
Reģions filtram: