Ventspils novadā Popes pagastā Ziemassvētku noskaņa

Datums: 
15. Decembris, 2017 līdz 16. Decembris, 2017
Nozare: 

Popes muižā uzburs Ziemassvētku noskaņu

Lai arī ziema, tāpat kā vasara Latvijā atkal nesteidzas ierasties, tumšākajā gada laikā gaisma gan namu logos, gan pašos jāuztur dedzīgi. Popes muižā šogad Ziemassvētku gars iemājos jau 16. decembrī.
Šajā dienā no plkst. 12 līdz 16 pie sevis ciemos pašus mazākos un ikvienu, kurš sirdī saglabājis ticību svētku brīnumam, gaidīs Ziemassvētku vecītis. Jau otro gadu pēc kārtas viņš par savu rezidenci izvēlējies kādu no senajiem Popes muižas namiņiem.
Popes muižas Zirgu stallī darbosies svētku dāvanu tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējo meistaru darinājumus un baudīt īpašās Popes muižas svētku sajūtas. Ikvienam būs iespēja piedalīties radošās nodarbēs un sadraudzēties ar Ziemassvētku vecīša brašajiem bērīšiem un čaklajiem rūķiem, kā arī draiskoties sportiski ziemīgās rotaļās.
Muižas kungu nams arī gaidīs apmeklētājus. Plkst. 14.00 notiks Laimdotas Junkaras gleznu izstādes atklāšana. Pati māksliniece atklāj, ka "šī darbu kolekcija ir mans veltījums Popes muižai gada izskaņā, kad Ziemassvētku gaidās gribas paskatīties debesīs un ceļš ved uz dievnamu, kad apsarmo vecie mūri, bet māju iesilda malkas klēpis un ir tik silti pie mūrīša, pie sienas atmirdz sīpolu pīne un gaiļa dziesma aicina uz jauniem darbiem. Laiks joņo vēja spārniem un atkal ir piektdiena..."
Svētku dienu organizē biedrība "Popes muiža" sadarbībā ar Popes pamatskolu un pagasta pārvaldi, finansiāli atbalsta arī Ventspils novada pašvaldība – kultūras projekta konkursa ietvaros.

Kontaktinformācija: 
Popes muiža
Reģions filtram: