Konkurss vidzemniekiem “Bānīša stāsti”.

Datums: 
14. Septembris, 2017 līdz 25. Septembris, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Gulbene
Nozare: 

Vidzemes kultūras un mākslas biedrība “Haritas” izsludina konkursu “Bānīša stāsti”, kurā var piedalīties ikviens vidzemnieks, sūtot savu, savu tuvinieku, draugu vai paziņu stāstus, kas saistīti ar bānīti, vilcieniem vai dzelzceļu.

Varbūt Jūsu dzimtā glabājas kāds stāsts par dzīvi 20. gadsimta pirmajā pusē, kur nereti būtiska nozīme bija bānītim (vai citiem transportlīdzekļiem, kas ar to saistīti – kā nokļūt līdz bānītim, kur nokļūt ar to un kā nokļūt tālāk). Tie var būt stāsti, kas saistīti ar dzelzceļu un tā nozīmi cilvēku dzīvēs – par tuvākiem un tālākiem galapunktiem, kuros varētu piepildīt savus sapņus vai ieceres, kur sastapt jaunus cilvēkus, iespaidus un iedvesmu.
Labāko darbu autori saņems pārsteiguma balvas un darbi tiks nodoti Dzelzceļa muzejam. Tāpat interesantākie stāsti tiks izmantoti III Vidzemes stāstnieku festivālā, kas notiks no 5. līdz 7. oktobrim Gulbenes novadā. Festivāla ietvaros notiks stāstnieku vakari, stāstu sērijas dažādām mērķauditorijām un pasākumi dažādās novada vietās.
Savus stāstus sūtiet uz e-pastu: biedriba.haritas@gmail.com līdz 25. septembrim.
Vairāk informācijas par konkursu: http://haritas.lv/?p=874

Galvenie atbalstītāji un sadarbības partneri:
Gulbenes novads, Gulbenes kultūras centrs, Gulbenes bibliotēka, Gulbenes-Alūksnes šaursliežu dzelzceļš "Bānītis", Gulbenes vēstures un mākslas muzejs, Valsts Kultūrkapitāla Fonds.

Kontaktinformācija: 
biedriba.haritas@gmail.com
Reģions filtram: