Gulbenes novada bibliotēka aicina uz Dzejas dienu “Rudzu lauks maizes dziesmu dzied”

Datums: 
8. Septembris, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Gulbenes bibliotēka un Galgauskas bibliotēka
Nozare: 

Gulbenes novada bibliotēka aicina uz Dzejas dienu “Rudzu lauks maizes dziesmu dzied”, kas norisināsies 8.septembrī plkst. 17:00 uz bibliotēkas kāpnēm. Pasākumā piedalīsies dzejnieki Daina Sirmā un Eduards Aivars, kā arī Gulbenes novada literātu kluba “Autogrāfs” dalībnieki. Muzikālu noskaņu radīs Gregs (Grigorijs Gorodko).
Pasākuma laikā būs aplūkojamas Daigas Kalinkas gleznas. Ar jaunākajiem izdevumiem pasākumu bagātinās Vītola izdevniecības grāmatu galds. No 17:00 – 17:03 aicināsim visus iesaistīties dzejas lasīšanas zibakcijā, tāpēc uz pasākumu vēlams ierasties ar iecienīto dzejas krājumu. Visiem būs iespēja piedalīties kopīgā dzejas vārsmu rakstīšanā.

Dzejniecei Dainai Sirmajai 2012.gadā izdots pirmais dzejas krājums “Kailsals”, par kuru dzejniece saņēma Literatūras gada balvu “Spilgtākā debija”. 2014. gadā izdots krājums “Iekšpagalms”. Par Dainu Sirmo dzejnieks Jānis Vādons saka: “Ļoti spilgta, pārliecinoša un vērtīga dzeja. Daina Sirmā ir sakustinājusi ne tikai mūsu literatūras gaisu, bet arī valodu."

Dzejniekam Eduardam Aivaram (īstajā vārdā Aivars Eipurs) iznākuši deviņi dzejoļu un divi īsprozas krājumi, sastādījis dzejoļu antoloģiju "Viens dzejolis 2013". Top desmitais dzejas krājums, kā arī dzejas grāmata angļu valodā ar nosaukumu “Parādības” un krievu valodā - "Tepat netālu jābūt Eiropai".

Galgauskas bibliotēka 8.septembrī plkst.15:00 aicina uz tikšanos ar dzejniekiem Eduardu Aivaru un Dainu Sirmo pagasta zālītē.

Abi pasākumi notiek VKKF projekta „Lasīšana maina ieradumus. Rakstnieki par oriģinālliteratūru jauniešiem Gulbenes novada bibliotēkās” ietvaros, to apmeklējums – bez maksas.

Kontaktinformācija: 
Bibliotēkas direktore Antra Sprudzāne Tālrunis/fakss: 64471459
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
2017-dzejas-diena.jpg165.46 KB
Reģions filtram: