Valkā 6. un 7.maijā norisināsies 15. Lielais Labdarības Robežtirgus

Datums: 
6. Maijs, 2017 līdz 7. Maijs, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Valkas/Valgas robeža
Nozare: 

Gaidīsim tevi un tavus draugus Valkas/Valgas 15. Lielajā Labdarības Robežtirgū 6. un 7. maijā Valkā!
Vasaras iestāšanās katrā Latvijas pusē tiek atzīmēta dažādos veidos, arī Valka nav izņēmums. Šeit jau 15 gadus vasaras vēstnesis ir Lielais Labdarības Robežtirgus! Šis tirgus ir nozīmīgs ar savdabīgo norises vietu – uz robežas starp dvīņu pilsētām Valku (Latvija) un Valgu (Igaunija). Tirgus apmeklētājus priecēs amatnieku rūpīgi gatavotie izstrādājumi, pašbrūvēti vīni un ali, krāšņi ziedi, un gaisā virmos gardāko ēdienu aromāts. Tāpat neatņemama tirgus sastāvdaļa ir plašā kultūras pasākumu programma, kas būs interesanta gan lieliem, gan maziem.

Pašlaik dalību Robežtirgum ir pieteikuši 400 tirgotāji ne tikai no Latvijas un Igaunijas, bet pat no Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas! Plašā izvēlē būs pieejamas rūpniecības, amatniecības un pārtikas preces, kā arī neparastu stādu un augu buķete.

Mazajiem tirgus apmeklētājiem būs iespēja baudīt dažnedažādas izklaides - piepūšamās atrakcijas, karuseļus, elektromašīnas, IGLU Soft blocks, iegūt fantastiskus sejas gleznojumus, doties izjādē ar zirgu, kā arī apmeklēt mazo zooloģisko dārzu. Tāpat būs iespēja izbraukt ar kajaku pa Pedeles upi, un iegūt balvu uzkāpjot umurkumurā.

Ikviens ir aicināts apmeklēt garšīgākos Robežtirgus pasākumus – IV Starptautisko desu un gaļas festivālu un III BBQ konkursu.

Kultūras pasākumu programmu veido Valkas un Valgas amatiermākslas kolektīvi. 6. maija izskaņā visi aicināti uz balli, kurā spēlēs grupa “Karakums” (Normunds Jakušonuks, Kaspars Tīmanis). Balles laikā darbosies 2 ēdināšanas teltis. Savukārt 7. maijā, par godu Māmiņdienai, koncertu sniegs Valkas un Valgas bērni, kā arī visiem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās – keramikas un tekstīliju mākslinieču stendos, kur bērni paši savām rokām varēs veidot dāvanas savām māmiņām.

Arī šogad darbosies Labdarības loterija, par kuras balvu fondu pateicamies vietējiem Valkas un Valgas uzņēmējiem.
Informāciju sagatavoja: Valkas novada Tūrisma un informācijas biroja vadītājs Dainis Čapiņš

Kontaktinformācija: 
Dainis Čapiņš t.26446602, Valkas TIB vadītājs, Sniedze Ragže t.26 48 86 84, Valkas novada LAK
Reģions filtram: