Putnu būrīšu izgatavošanas talka Ventspilī

Datums: 
19. Marts, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Ventspils
Nozare: 

Svētdien, 19. martā plkst. 12:00 Bērnu pilsētiņā Ventspilī notiks ikgadējā putnu būrīšu izgatavošanas talka, kurā, skanīgi klaudzot āmuriem, viens pēc otra taps skaisti un noderīgi būrīši Ventspils putniem.

Putnu māju izgatavošanas darbnīcā īpaši gaidītas ir ģimenes ar bērniem, jo pašiem mazākajiem ventspilniekiem būs iespēja rotaļāties kopā ar pasākuma vadītāju Karlsonu un izkustēties popgrupas “Jūras akmentiņi” muzikālajos ritmos.

Jaunas putnu mājas savām rokām darinās arī pašvaldības vadība.

Kā ik gadu, bērnu pilsētiņā skatuves priekšā būs uzstādīti galdi un sagādāti visi nepieciešamie materiāli – dažāda platuma dēļi, āmuri, naglas, mērlentes un dažādu putnu būrīšu izgatavošanas pamācības, kopā plānojot izgatavot vairākus desmitus putnu būrīšu mazajiem dziedātājputniņiem un, iespējams, kādu lielāku koka māju pūcēm.

Daži no izgatavotajiem putnu būrīšiem tiks piestiprināti pie kokiem turpat Bērnu pilsētiņā, bet pārējos vēlāk uzstādīs pilsētas parkos un mežos.

Nav jāraizējas, ja iemaņas būrīšu izgatavošanā ir nelielas vai to nav, jo pasākumā piedalīsies arī būrīšu izgatavošanas meistari, kuri pamācīs un palīdzēs ar gudru padomu.

Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tās putnu sugas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā koku - strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas. Viņiem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu - koku dobumu, tādēļ pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis būs vērtīgs devums dabai.

Kontaktinformācija: 
63624269, kom.parvalde@ventspils.lv
Reģions filtram: