Svētki “Gaismu sauca” Alojā /Auseklim-165/

Datums: 
19. Septembris, 2015
Vieta: 
Alojas pilsēta
Nozare: 

19.septembrī Alojā, svētkos „Gaismu sauca” svinēsim alojiešu izcilākā novadnieka, dzejnieka Ausekļa 165.dzimšanas dienu.

Svētkus atklāsim ar koncertu Alojas evaņģēliski luteriskajā baznīcā un atceres brīdi pie dzejnieka piemiņas akmens. Viesiem būs iespēja apmeklēt Ausekļa dzimtās mājas “Sīpoli” Ungurpilī, bet Alojas kultūras namā demonstrēs videomateriālus par dzejnieku un viņa piemiņas saglabāšanu.

Svētku kulminācijā – dziesmu jaunrades konkursa „Kas mēs bijām, būsim, esam” fināla koncerts “Lai top!”. 19.septembris Alojas bibliotēkā-page-0Koncertā 16 mūzikas skolu kori no Salaspils, Rīgas, Ādažiem, Aizkraukles, Vecumniekiem, Strenčiem, Smiltenes, Alojas, Saulkrastiem, Cēsīm, Madonas, Valmieras un Jelgavas izpildīs konkursā godalgotās dziesmas, un kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas jaukto kori „SŌLA” un Ādažu mākslas un mūzikas skolas kamerorķestri Jāzepa Vītola dziesmas ar Ausekļa vārdiem, kā arī konkursam veltītos darbus. Ausekļa dzeju runās Jānis Streičs, koncertu vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Kontaktinformācija: 
Alojas kultūras nams
Reģions filtram: