Sama modināšanas svētki Koknesē

Datums: 
16. Maijs, 2015
Vieta: 
Kokneses pilsdrupas Koknese
Nozare: 

16. maija rīts Kokneses estrādē iesāksies ar pavasara gadatirgu un aktivitātēm, kurās iesaistīsies pats šīs dienas varonis Sams. Viktorīnas, atrakcijas, ekskursijas, radošās darbnīcas, jauno makšķernieku skola, loku šaušana, zirgu izjādes, uz uguns vārītā zivju zupa, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošās internātvidusskolas meistarklase - bebru gulašzupa – tik daudzveidīga pasākumu programma jau iesāksies dienas pirmajā daļā.
Blaumaņa pagalmā
Retro tērpu un velosipēdu parādē - trešajā Tvīda braucienā Koknesē, ko organizē brīvdienu piestātne „Pērsejas”, atsauksim atmiņā 20. gadsimta 20.- 30. gadu romantiku, jo viss jaunais ir labi aizmirsts vecais! Tvīda braucējiem Sams dos startu Blaumaņa pagalmā, lai zvaniņiem dūcot, krāšņais brauciens izvītos pa Kokneses ielām un nokļūtu galamērķī – Kokneses pilsdrupās. Tāpat kā iepriekšējos gadus priecāsimies redzēt Tvīda brauciena atbalstītājus un dalībniekus no visas Latvijas
Gaidot svētkus, Kokneses Tūrisma centrs sadarbībā ar Kokneses pagasta bibliotēku uzaicinājis novadniekus kopīgi veidot izstādi „No ĒRENPREISA līdz…” Fotogrāfijas un atmiņu stāsti par velo tēmu, velosipēdi ar sendienu šarmu, to piederumi un aksesuāri – itin viss noderēs, lai kopīgi uzrakstītu Kokneses novada īpašo velo stāstu!
Likteņdārzā pirmo reizi sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru iecerētas gaisa pūķu laišanas sacensības skolnieku tehniskajai jaunradei.
Šajā maija vakarā Kokneses viduslaiku pilsdrupās virtuozas skaņu gleznas uzburs mūziķu apvienība „Zāle”. Sendienu elpa, ko glabā pils mūri un Daugavas viļņu plūdums ļaus ieklausīties teikā, ko var dzirdēt tikai vietā, kur satiekas Pērse un Daugava!
Uz Kokneses pavasara gadatirgu gaidām kā pircējus, tā arī pārdevējus. Pieteikšanās pa tālruni + 371 28355381 vai dace.svetina@koknese.lv

Pielikums: 
PielikumsIzmērs
sama_svetki.docx117.65 KB
Reģions filtram: