Iedzīvotāju sanāksmes novados par iespējām saņemt finansējumu LEADER projektiem - Straupē

Datums: 
31. Marts, 2015
Vieta: 
Tautas nama mazajā zālē
Nozare: 

Vidzemes lauku partnerība "Brasla" šobrīd uzsāk darbu pie jaunā plānošanas perioda, sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādes LEADER programmas finansējuma apguvei.

LEADER ir mērķtiecīgas un savstarpēji koordinētas aktivitātes lauku attīstības veicināšanai. Viens no LEADER pieejas pamatprincipiem ir pieeja no „apakšas uz augšu”, kad iniciatīva nāk no vietējiem iedzīvotājiem, iesaistoties savas teritorijas problēmu identificēšanā un risināšanā.

Plānots, ka LEADER programmas ieviešana sāksies šā gada otrā pusē, vismaz 50% kopējā finansējuma tiks novirzīts uzņēmējdarbības atbalstam (īpaši, lauku ekonomikas dažādošanā uzņēmumiem, kuru apgrozījums ir ne vairāk kā 70 000 EUR/gadā, lauku tūrismā un mājražošanā), bet tāpat atbalsts tiks paredzēts vides sakārtošanai un sabiedrisko aktivitāšu nodrošināšanai.

Svarīgākais stratēģijas izstrādes procesā ir uzklausīt vietējo iedzīvotāju vēlmes un idejas projektu realizēšanai sava pagasta attīstībai, jo balstoties uz sarunām ar pagastu un pilsētu iedzīvotājiem, tiks izstrādāts rīcības plāns LEADER projektu apguvei līdz 2020. gadam.

Ikviena ideja ir svarīga!

Aicinām aktīvi iesaistīties un piedalīties sanāksmēs:

- Vaidavā 26.martā plkst.16:00, Vaidavas izglītības biedrības telpās, adrese: Skolas iela-1, Vaidava,  Kocēnu novads;

- Straupē 31.martā plkst.16:00, Tautas nama mazajā zālē, adrese: „Tautas nams”, Plācis Straupes pagasts, Pārgaujas novads;

Nākošās tikšanās ar iedzīvotājiem plānotas  Limbažu, Krimuldas novados un sadarbībā ar „Īģes” partnerību Alojas novadā, informācija sekos.

 

Koordinatore L.Kārkliņa

Tālr. 26137342

Reģions filtram: