LLKC Liepāja | 25. augusts - pieredzes apmaiņas brauciens par bioloģiskās saimniekošanas pieredzi un pievienotās vērtības palielināšanu

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
25. Augusts, 2020
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepājas birojs

!!! 25. augustu un 26. augustā grupas ir PILNAS. Aicinām izmantot citas mūsu piedāvātas iespējas.

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas birojs piedāvā vienas dienas pieredzes apmaiņas braucienu
"Bioloģiskā saimniekošanas pieredze dažādu nozaru saimniecībās, bioloģiskās lauksaimniecības pievienotās vērtības palielināšana un realizācijas iespējas".

Brauciena laikā apmeklēsim četras lieliskas bioloģiskās zemnieku saimniecības:
@ Bioloģiskā zemnieku saimniecība “Ošenieki” (Kandavas novads), kurā tiek audzētas ogas kā zemenes, vasaras un rudens avenes, dārzeņi un graudaugi. Saimniecība piedāvā ap 100 tomātu šķirnēm. Atvērta pašu uzbūvētā dārzeņu tirgotava, kurā tirgo pašu gatavotos konservējumus no pašu izaudzētā.
@ Bioloģiskā zemnieku saimniecība “Mazburkas” (Engures novads), audzē ~ 40 dažādu vīnogu šķirnes 4 ha platībā. No vīnogām gatavo vīnogu vīnu, vīnogu sulu. Papildus vīnogām tiek audzētas aitas. Būs ekskursija pa vīnogu dārzu ar vīnoga vīnu degustāciju. Saimniecības īpašniece raudzē lieliskus vīnus, kuri apbalvoti ar prestižām, t.sk.starptautiskām godalgām.
@ Bioloģiskā zemnieku saimniecība “Gaiķi” (Tukuma novads) nodarbojas ar zemeņu, aveņu, dārzeņu, garšaugu, ārstniecības augu audzēšanu. Dārzeņi, un ogas tiek arī pārstrādātas. Saimniecībā ir tējas namiņš. Papildus nodarbošanās - biškopība. Produkcijas degustācija.
@ Bioloģiskā zemnieku saimniecība “Rogas” (Jaunpils novads) nodarbojas ar piena lopkopību, gatavo sieru, sviestu, biezpienu, kā arī gatavo produktus no jaunpiena. Būs siera un sviesta gatavošana, produkcijas degustācija.

Izbraukšana ap plkst. 7.20 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu iekāpšanas vietu. Atgriešanās tajā pašā dienā vakarpusē ap plkst. 21.00-22.00.

Līdzmaksājums - EUR 24,00 (t.sk. PVN).

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laikus.
!!! Dalībniekam jāapliecina iesaiste lauksaimniecības vai mežsaimniecības jomā (īpašums, noma, radniecība, darba attiecības u.c.).

Pieteikties var aizpildot šo pieteikuma veidlapu vai personiski sazinoties ar Ivetu Vīdersonei (mob.tālr. 26078251, e-pasts: iveta.vidersone@llkc.lv).

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.

LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43.
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Aicinām ievērot pandēmijas Covid19 drošības pasākumus - esam atbildīgi pret sevi un citiem.

Kontaktinformācija: 
Iveta Vīdersone (mob.tālr. 26078251, e-pastu: iveta.vidersone@llkc.lv)
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
20200825_brauciena_apraksts2.pdf793.95 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: