Seminārs "Aitu ganāmpulka veselības plāna sastādīšana un ieviešana praksē (ar uzsvaru uz parazītu kontroli)"

Datums: 
9. Decembris, 2019 līdz 10. Decembris, 2019
Reģions: 
Vieta: 
Sigulda

Latvijā pirmo reizi viesosies Kembridžas universitātes absolvente, viena no nedaudzajiem Lielbritānijā strādājošiem Eiropas veterinārārstiem - diplomātiem aitu ganāmpulka veselībā un menedžmentā - veterinārārste Emily Gascoigne MA VetMB DipECSRHM MRCVS RCVS, lai dalītos ar savām zināšanām ar mums - Latvijas veterinārārstiem, aitu audzētājiem, VMF studentiem un mācībspēkiem.

Latvijā aitu ganāmpulku skaits turpina augt, aitu veselības pamatā ir to pareiza audzēšana. Aitu audzētāji meklē atbildes, veterinārārstiem jāspēj tās sniegt, izprotot gan aitu vielmaiņu, fizioloģiju, gan visus pārējos produktivitāti ietekmējošos faktorus. Piemēram – kā atšķirt parazitozes no citām saslimšanām ar līdzīgu klīniku - nepietiekamu ēdināšanu, enterotoksēmijām, saindēšanos, pasterelozi, hipokobaltozi, baltmuskuļu slimību, kazeozā limfadenīta viscerālo formu salmonelozes un jersiniozes, nagu puves virulentās formas.
 
Praktiskā nodarbībā (10.12.) – saimniecības vizītē veterinārārstiem būs unikāla iespēja mācīties aitām veikt epidurālo anestēziju, bez kuras nav iedomājami sniegt profesionālu palīdzību apgrūtinātu dzemdību vai maksts izslīdējumu gadījumā. Kā arī mācīties veikt aitu klīnisko izmeklēšanu, lai saskatītu aitu specifiskos veselības signālus.
 
Saimniecības vizītē ar aitkopjiem praktiski apgūsim noteikt aitu kondīciju, signālus, kas liecina par saslimšanu ar parazitozēm, veiksim klibuma diagnostiku, mācīsimies arī praktisku aitu kāju vannošanu, kas būtu jāveic visiem ievestajiem dzīvniekiem biodrošības nolūkos vai kāju slimību gadījumos.
 
Būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par aitu mītņošanu ziemā, kūts iekārtojumu, ūdens un barības nodrošinājumu ziemas apstākļos, darba suņu izmantošanu ikdienā!
 
 
Semināra afiša pielikumā un saite uz reģistrēšanos ŠEIT! 
Kontaktinformācija: 
29449939 (Sandra), vicpasts@gmail.com
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
seminars_ar_emily_gascoigne-1.pdf128.84 KB
Reģions filtram: