Jaunumi

Atklājot šī gada Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākuma 2014.-2020.

Šogad LLKC Kuldīgas birojā notiek aktīvas Lauku attīstības programmas (LAP) mācības. Lielu aktivitāti izrādījuši bioloģiskie lauksaimnieki, no janvāra līdz marta vidum ir nokomplektētas četras mācību grupas un kopumā apmācīti 80 lauksaimnieki.

Marta vidū Saldus LLKC birojs pulcēja dārzkopības interesentus no dažādām Latvijas vietām uz divu dienu mācībām par augsnes ielabošanu un kaitīgo organismu ierobežošanas pasākumiem bioloģiskajā lauksaimniecībā.

Eiropas Komisija strādā pie priekšlikumiem samazināt slogu, kas gulstas uz lauksaimnieku pleciem, Komisija sāk tiešsaistes aptauju, lai tieši apkopotu ES lauksaimnieku viedokļu

Kāda ir lauksaimniecībai piešķirtā atbalsta atdeve, žurnāla marta numurā stāsta Agroresursu un ekonomikas institūta Bioekonomikas nodaļas Lauku attīstības novērtēšanas daļas vadītāja Mg. sc. ing. Elita Benga un Mg. oec. Andris Lismanis. Pētnieki secinājuši, ka kopš 2015.

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” marta numurā aizraujošs Lindas Šarķes-Fedjajevas stāstījums par Āfrikas valsts Ruandas lauksaimniecību, ar kuru paredzama LLKC konsultantu sadarbība.

Talsu novada Vandzenes pagasta mājražotāja Olga Blumbaha ikdienā ir uzņēmējdarbības pasniedzēja, lasa dažādas lekcijas un ir ekonomikas skolotāja Dundagas vidusskolā. Taču jau kopš 2018.

Kārķu pagastā 2017. gada decembrī Latvijas simtgades pasākumu ietvaros notika Kārķu simtgades ekspozīcijas un kalendāra atvēršana, kas veltīts dzimtām, kuras pagastā dzīvo četras, piecas un vēl vairāk paaudžu – tajā skaitā Tobīsu ģimene.

Bauskas novada mazajiem un vidējiem piensaimniekiem katram savs skatījums uz saimniecības un nozares pašreizējo situāciju un attīstību. Tomēr viņi ir vienisprātis, ka piena iepirkuma cenai, lai tā ļautu ne tikai dzīvot «pa nullēm», bet arī attīstīties, jābūt virs 40 centiem par kilogramu.

Lapas