Durbe, 5. aprīlis | Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas informatīvais seminārs

Datums: 
5. Aprīlis, 2019
Reģions: 
Vieta: 
Durbes kultūras nams

Turpinot biedrības “Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” ikgadējo pavasara informatīvo semināru tradīciju, aicinām
uz semināru 2019. gada 5. aprīlī Durbes kultūras namā, Skolas ielā 5, Durbe.

Semināra sākums plkst. 10:00, ierašanās no plkst. 9:30.

Tieši pirms 30 gadiem Latvijas agronoms Imants Heinackis (1934.-1998.) kopā ar nelielu domubiedru grupu devās uz Vāciju, lai iepazītu biodinamisko lauksaimniecību. Šis brauciens toreiz bija kā grūdiens tam, lai 1990. gadā tiktu izveidota pirmā biodinamiskā mācību saimniecība “Izriedes” toreizējā Liepājas rajonā, Bunkas pagastā, kurā tika likta lietā Vācijas pieredze. Tā sākās stāsts par bioloģisko lauksaimniecību Latvijā – pateicoties nelielam bariņam entuziastu, kurus citi tolaik uzskatīja par trakajiem!

Programmā:
@ Semināra pirmajā daļā biedrības “Vides kvalitāte” inspektore Līvija Sproģe pastāstīs par bioloģiskās lauksaimniecības pirmsākumiem Latvijā, kas sakņojušies tieši Liepājas pusē.
@ Turpinājumā Sabiedrības “BIOEFEKTS” valdes loceklis Jānis Keterliņš stāstīs par mikroorganismu nozīmi augsnes un augu veselībā.
@ AS “Dobeles dzirnavnieks” iepirkumu vadītāja Ineta Kārkla iepazīstinās ar bioloģisko auzu audzēšanas izmēģinājumu rezultātiem.
@ Par aktualitātēm bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijā un 2018. gada veiktajās kontrolēs konstatētajām neatbilstībām bioloģiskajās saimniecībās informēs biedrības “Vides kvalitāte” BL programmas vadītājs Juris Grīnfelds un biedrības ” Vides kvalitātes” inspektors Edmunds Rubenis.
@ Semināra noslēgumā LBLA vadītājs Gustavs Norkārklis stāstīs par aktuālo bioloģiskajā lauksaimniecībā, kā arī par Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2020. gada.

Pieteikšanās elektroniski ŠEIT >>

LBLA biedriem dalība seminārā bezmaksas, citiem interesentiem maksa par semināru 10 EUR.

Neskaidrību gadījumā sazinieties ar LBLA Liepājas nodaļas vadītāju Silviju Penkuli (tālr. +371 28342077, e-pasts: silvija.durbe@inbox.lv) vai LBLA biroju (tālr.: +371 20262027, e-pasts: info@ekoprodukti.lv).

!!! Papildus informāciju par jaunumiem un aktualitātēm šajā jomā meklējiet biedrības “Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” interneta vietnē - www.lbla.lv

Kontaktinformācija: 
Silvija Penkule (tālr. +371 28342077, e-pasts: silvija.durbe@inbox.lv), LBLA birojs (tālr.: +371 20262027, e-pasts: info@ekoprodukti.lv)
Reģions filtram: