Liepāja | 27. decembris - pieredzes apmaiņas brauciens uz piena lopkopības saimniecībām Auces, Jelgavas un Tukuma novadā

Datums: 
27. Decembris, 2018
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepājas birojs

2018. gada 27. decembrī LLKC Liepājas birojs piedāvā saimniecību apmeklējuma - pieredzes apmaiņas braucienu uz piena lopkopības saimniecībām.

Brauciena tēma: Lopkopības nozares efektivitātes palielināšana – dažādu dzīvnieku ganāmpulka pārvaldības pieredze, ekonomiska apsaimniekošana un profilaktiskie pasākumi piena lopkopībā (grupas nr. LLKC08Lp01-L).

Saimniecību apmeklējuma laikā viesosimies trijās saimniecībās:
@ Auces novada zemnieku saimniecība “Dukāti” - saimnieks Mairis Grandbergs ir starp tiem saimniekiem Latvijā, kurš ir pārliecināts automātikas piekritējs – tas ne tikai palīdz samazināt fermas darbos pavadāmo laiku, bet arī palīdz taupīt un celt ganāmpulku produktivitāti.
@ Jelgavas novada zemnieku saimniecība “Mežacīruļi” (saimnieks Juris Cīrulis). Saimniecība izveidota 1992. gadā. Uzsākot darbību, saimniecības lielums bija 7.2 ha; saimniecībā bija 3 govis, 20 aitas un 6 sivēnmātes. Šobrīd saimniecību raksturo 700 ha zemes, ap 300 slaucamās govis.
@ Tukuma novada uzņēmums SIA “Lestene” (vadītājs Egīls Seņkāns). Moderno tehnoloģiju pielietojums piensaimniecībā (paralēlā slaukšanas zāle 2x16, fermas vadības sistēma “Herd Navigator”.

Dalībnieku pulcēšanās un izbraukšana: 27. decembrī plkst. 6:00 no Liepājas. Pa ceļam varam sarunāt arī citu tikšanās vietu.
Atgriešanās Liepājā plānota ap plkst. 20-21.

Līdzmaksājums ir 25,00 eiro (t.sk. PVN).

Projekta ietvaros ar dalībnieka līdzmaksājumu tiek piedāvāts: kopīgs transports; saimniecību apmeklējumu izmaksas un pusdienas.

Saimniecību brauciena mērķauditorija: saimniecību vadītāji, darbinieki, pārraugi, piena ražotāji, veterinārārsti un citi nozares interesenti, kas var pierādīt savu iesaisti lauksaimniecībā. Brauciena ietvaros kvalifikācijas paaugstināšanai ir iespēja iegūt 4.5 praktiskās nodarbības. Tiek izdota arī apliecība.

Vietu skaits ierobežots. Lūdzam pieteikties laicīgi.

Plašāka informācija un pieteikšanās:
@ Aleksejs Kačanovs, tālr. 27843096, e-pasts: aleksejs.kacanovs@llkc.lv;
@ Irina Gintere, tālr. 28310484, e-pasts: irina.gintere@llkc.lv

LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana ”, LAD Līguma nr. LAD011018/P43
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Kontaktinformācija: 
Aleksejs Kačanovs (tālr. 27843096, e-pasts: aleksejs.kacanovs@llkc.lv)
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: