Aizkraukles nodaļas rīkots pieredzes apmaiņas brauciens: Bioloģiskā lauksaimniecība - kā pievienotā vērtība veiksmīgai saimnieciskai darbībai

Datums: 
21. Jūnijs, 2016
Vieta: 
ZS

Brauciena laikā tiks apmeklētas saimniecības, kuras joprojām veiksmīgi attīstās. Z/S Liepas – saimniecība ir LT šķirnes aitu audzētāja ( uz doto brīdi, saimniecībā ir 107 aitu mātes), kā arī nodarbojas ar piena lopkopību (uz doto brīdi ir 48 slaucamas govis). Nepieciešamo lopbarību sagādā pašu saimniecībā. Papildus tiek audzēti dažādi dārzeņi. Otro gadu kā izmēģinājums, tiek audzēti ķiploki - nu jau vairāk par hektāru , un tiks turpināta šo platību palielināšana. Saimniecība ir nemitīgā izziņas ceļā un izaugsmi, attīstību, kas pamudināja arī uz akvakultūru izveidošanu – tiek audzētas zivis 2 ha lielā dīķi, kur notiek attīstības darbi. Piesaistot ES finansējumu, papildus attīstās tūrisms, ir viesu nams, kafejnīca.
Z/S Āmuri – saimniecība ar lielu pieredzi bioloģiskajā lauksaimniecībā. Pamatnodarbošanās ir gaļas lopu audzēšana (pašlaik ganāmpulku veido 49 zīdītājgovis, kopā 65 dzīvnieki). Visu nepieciešamo lopbarību sagatavo pašu saimniecībā. Papildus tiek audzēti graudaugi arī pārdošanai – tritikāle, auzas, kvieši. Saimniecībā ir izveidots garšaugu, tējas augu paraugdārzs. Piesaistot LEADER pasākumā pieejamo finansējumu tika ierīkota pārstrādes telpa – žāvētava, fasētava, sulu spiešana.
Jānis Taube- arī daudznozaru bioloģiskā saimniecība. Nodarbojas ar aitkopību (50 aitu mātes), piena un gaļas lopkopību, kā arī biškopību (30 bišu saimes). Visu nepieciešamo lopbarību sagādā pašu saimniecībā. Šogad ir mērķis izaudzēt lopbarības pupas.

Kontaktinformācija: 
Valentīna Beča, tālr. 26158775, e-pasts: valentina.beca@llkc.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
biolog._brauciens.doc95.5 KB
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: