Konditorejas izstrādājumu (tortes) inovatīvu sastāvdaļu izstrāde un ražošana no kartupeļiem

Kontaktpersona:
Juris Goldmanis
inesestortes@inbox.lv
Projekta norises laiks:
01/01/2020
-
31/03/2022
Finansējums:
96 243,76 EUR, t.sk. ELFLA finansējums 86 619,38 EUR

Projekta mērķis

Radīt jaunus pārtikas produktus un jaunas receptes, izmantojot noteiktu šķirņu kartupeļus. Tādējādi radot jaunu noietu izplatītam lauksaimniecības produktam – kartupelim. Jauno produktu (tortes) nepieciešamība- veselīgāks produkts, veicinās sabiedrības veselību un konditorejas izstrādājumu dažādošanu atbilstoši jaunajām tirgus tendencēm un sabiedrības vajadzībām

Plānotās aktivitātes un rezultāti

1) veikt zinātniskās literatūra analīzi, par kartupeļu izmantošanas iespējām konditorejas izstrādājumos, īpaši vārītajos krēmos;
2) analizēt Latvijā audzētu dažādu šķirņu svaigu un vārītu kartupeļu fizikāli-ķīmiskos rādītājus;
3) izstrādāt vārīto konditorejas krēmu un biskvītu (saldo, sāļo) ar kartupeļu piedevu gatavošanas paņēmienu;
4) noteikt optimālo vārīto kartupeļu piedevu vārītajā konditorejas krēmā un biskvītos;
5) izvērtēt iegūto produktu fizikāli-ķīmiskos rādītājus un struktūrmehāniskās īpašības, nosakot piemērotākās kartupeļu šķirnes vārīto konditorejas krēmu un biskvītu ieguvei;
6) noteikt izstrādāto toršu/kūku ķīmisko sastāvu un aprēķināt to uzturvērtību;
7) noteikt iegūto toršu/kūku derīguma termiņu (balstoties un mikrobioloģisko parametru izmaiņām), tos uzglabājot tradicionālos apstākļos (5±1 C) izvēlētā iepakojumā.

Projekta partneri

Projekta vadošais partneris:
SIA INESES TORTES
Projekta partneri:
  • Agroresursu un ekonomikas institūts
  • Latvijas Lauksaimniecības universitāte
  • Z/S Cīrulīši
Pievienotie faili
Pieteikšanās Lauku tīkls jaunumiem!
Uzzini pirmais par jaunumiem savā nozarē!
Adrese
Rīgas ielā 34, Ozolnieki,
Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Mediji
Arhīvs
Arhīvs
© 2025 Visas tiesības aizsargātas. Valsts lauku tīkls

Norises datums

Norises datums