Pārskats
Radīt jaunus pārtikas produktus un jaunas receptes, izmantojot noteiktu šķirņu kartupeļus. Tādējādi radot jaunu noietu izplatītam lauksaimniecības produktam – kartupelim. Jauno produktu (tortes) nepieciešamība- veselīgāks produkts, veicinās sabiedrības veselību un konditorejas izstrādājumu dažādošanu atbilstoši jaunajām tirgus tendencēm un sabiedrības vajadzībām
1) veikt zinātniskās literatūra analīzi, par kartupeļu izmantošanas iespējām konditorejas izstrādājumos, īpaši vārītajos krēmos;
2) analizēt Latvijā audzētu dažādu šķirņu svaigu un vārītu kartupeļu fizikāli-ķīmiskos rādītājus;
3) izstrādāt vārīto konditorejas krēmu un biskvītu (saldo, sāļo) ar kartupeļu piedevu gatavošanas paņēmienu;
4) noteikt optimālo vārīto kartupeļu piedevu vārītajā konditorejas krēmā un biskvītos;
5) izvērtēt iegūto produktu fizikāli-ķīmiskos rādītājus un struktūrmehāniskās īpašības, nosakot piemērotākās kartupeļu šķirnes vārīto konditorejas krēmu un biskvītu ieguvei;
6) noteikt izstrādāto toršu/kūku ķīmisko sastāvu un aprēķināt to uzturvērtību;
7) noteikt iegūto toršu/kūku derīguma termiņu (balstoties un mikrobioloģisko parametru izmaiņām), tos uzglabājot tradicionālos apstākļos (5±1 C) izvēlētā iepakojumā.