Konference "Lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas"

GalerijaPrint

Jaunākās aktualitātes ekonomikā,  klimata pārmaiņu ietekmes radītā transformācija saimnieciskajā darbībā un inovatīvi digitalizācijas rīki lauksaimniecības ekonomikas veicināšanā – šie ir tikai daži no jautājumiem, kurus pētīs Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā ekonomikas konferencē, kas tiek īstenota Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla aktivitāšu ietvaros.

Konference “Lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas” tiešsaistē notiks 31. janvārī (otrdiena) no pulksten 10:00 LLKC Facebook kontā un www.laukutikls.lv.

Konferences programma pieejama pielikumā.

Jaunākās Latvijas un eiro zonas tautsaimniecības tendences un prognozes, kā arī gaidāmos izaicinājumus lauksaimniecībā analizēs “Luminor” bankas ekonomists Pēteris Strautiņš.

Savukārt Vineta Kleinberga, kura, pateicoties apjomīgam pētījumam par klimata pārmaiņu uztveri politiskajā vidē un sabiedrībā, pērn kļuvusi par Rīgas Stradiņa universitātes Gada doktorantu, iepazīstinās ar tā rezultātiem. Pētījums ne vien fokusējas uz sabiedrības uztveri par klimata pārmaiņām, bet arī pēta politiskos, mediju un uzņēmēju vēstījumus šajā jautājumā.

Par digitalizācijas risinājumiem nākotnes lauksaimniecībā, par lielo datu apkopošanu un datos balstīto lēmumu pieņemšanas tehnoloģiju izmantošanu lauksaimniecībā informēs Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta asociētā profesore un pētniece Sandija Zēverte-Rivža.

Optimālākā risinājuma Eiropas Zaļā kursa mērķu sasniegšanai un pievienotās vērtības paaugstināšanai zinātnieki izstrādājuši sistēmdinamikas modeli, kas Latvijai būtiskajā lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā palīdzēs izvērtēt biznesa ieceru potenciālu. Par to konferencē vairāk stāstīs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta (VASSI) vadošais pētnieks Vladimirs Kirsanovs.

Par bioloģiskās lauksaimniecības platību attīstību reģionos,  produkcijas vērtību, atbalsta maksājumiem un tendencēm tirgū informēs AREI pētniece Elita Benga. Savukārt LLKC ekonomikas eksperts Raivis Andersons analizēs, pie kādiem nosacījumiem kļūst izdevīgi būt bioloģiskam lauksaimniekam?


Plašāka informācija: 
Inga Jātniece, LLKC ekonomikas konsultante
tālrunis: 26680960
e-pasts: inga.jatniece@llkc.lv.



Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finanšu līdzekļiem.

Foto galerija: 

Komentāri

Labrīt!
Jautājumus/komentārus varat uzdot, rakstot šeit 
> > komentāru sadaļā < <.
Tie apkopotā veidā tiks nodoti moderatoram, kur tālāk tie tiks uzdoti lektoriem.
!! Ja vēlaties uzdot jautājumu konkrētam lektoram, tad to norādiet pie uzdotā jautājuma!
Patīkamu vērošanu!!

Pievienot komentāru